Asmiru Bihorcu upućene otvorene prijetnje smrću!

Hits: 14

31. Avgusta 2021.

Kriminalni klan Izeta Latovića nakon likvidacije novinara Edina Hamidovića, nastavlja sa praksom sijanja terora i nasilja, te nastojanjem da odrvžavaju atmosferu straha u Sjenici.

Asmir Bihorac, urednik grupe Za Muftiju na Facebooku, obavijestio je danas javnost o posljednjim dešavanjima i prijetnjama koje su mu upućene.

– 19. avgusta oko 20.45h član moje porodice je zatekao osobu plave kose iza ograde nase avlije kako čeka naspram izlaza mojih vrata od kuće. Kada je član moje porodice viknula, osoba je pobjegla u pravcu oraha, kako se vidi na slici. Kasnije sam vidio da su mi izduvene obje prednje gume na mom autu. – 28. avgusta oko 19h je osoba iz Delimeđa na jednoj svadbi prišla mojim roditeljima i saopštila: “Bio sam u Sjenicu, sklanjajte ono dijete bolje vam je”, zatim sam u 22:34h dobio SMS poruku sadržine “Slusaj Bihorac! ako nastavis lajat nece ti pomoc ni muftija kao sto nije pomogo ni tvom kolegi jeli ti jasno! seldeci si!

Bihrac navodi da je slučaj prijavio Višem tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu i Novopazarskoj policiji. Asmir Bihorac je nakraju objave citirao šehida Edina Hamidovica koji je kada je dobio prijetnje napisao “iako sam svjestan ozbiljnosti situacije, nije me strah” Podsjećamo da je su slične prijetnje upućene i rhm. Edinu Hamidoviću nesporedno prije nego je ubijen.