Raspisana međunarodna potjernica za Emrahom Latovićom sinom Izeta Latovića

Hits: 19

Ministarstvo unitrašnjih poslova raspisalo je međunarodnu poternicu za Emrahom Latovićem (27) iz Sjenice, osumnjičenim da je prošlog petka pucao i ubio osnivača i urednika Facabook stranice “Sjeničke novine” Edina Hamidovića (48), nezvanično saznaje radio Sto plus.

Emrah Latović je iz vozila u pokretu pucao i sa sedam hitaca pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i djece, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u pravcu granice sa Crnom Gorom.

Policija je, zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju, uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevacu gde je u četvrtak večer preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”. Hamidović je još u aprilu mjesecu ove godine prijavio Izeta Latovića policiji zbog upućivanja prijetnji.

Izet Latović je visoki funkcioner SDP stranke Rasima Ljajića, protiv kojeg je vođen niz krivičnih postupaka za kriminalna djela.

Hamidović je ukopan sa seoskom groblju u selu Krće, kraj Sjenice. Bio je oženjen i otac sedmoro dece.